zaterdag 26 juli 2014

Nieuwe X6 zuiniger en dus goedkoper

In het nieuws gisteren de bekendmaking van de prijzen van de nieuwe X6, onder meer op Autowereld. De meeste motoren zijn een stuk zuiniger dan die in het huidige model en als gevolg daarvan zullen ze in Nederland aanzienlijk minder kosten dan de huidige modellen. De top benzineversie, de xDrive50i met 450 pk sterke V8-turbo, gaat zelfs van € 143.000 naar € 123.100.

Een vergelijkbaar bericht, ook gisteren over de Porche Cayenne. Deze Porche krijgt ook een plug-in hybride variant, die dankzij 14% bijtelling het in Nederland ongetwijfeld goed zal doen.

Niet het model auto's wat de gemiddelde lezer van mijn blog zal kopen, maar deze berichten staan niet op zichzelf. Auto's worden steeds zuiniger en als gevolg daarvan dreigen de inkomsten aan motorrijtuigenbelasting te dalen. Wees niet verbaasd als de regering in de najaarsbegroting hiermee rekening houdt en volgend jaar strengere eisen stelt om de inkomsten op peil te houden. Vervolgens volgt er dan ook eind dit jaar weer een piek in de verkopen van auto's die volgend jaar een stuk duurder worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten