woensdag 11 februari 2015

Plug-in Golf groot succes

Uit cijfers van de RVO die gepost zijn op de blog van Zerauto blijkt dat de verkoop van de Golf GTE, de plug-in versie van de Golf een groot succes is. In Januari werden er maar liefst 899 geregistreerd. Daarmee is deze plug-in de populairste (semi-)elektrische auto.

De auto die tot nu toe de ranglijsten aanvoerdde, de Mitsubishi Outlander werd met 577 stuks naar de tweede plaats verdrongen. Mede dankzij het succes van de Golf steeg het aantal geregistreerde plug-ins met 2.041 stuks. Als dit aanhoudt zou 2015 wel eens in de buurt kunnen komen van topjaar 2013.

Het aantal volledig elektrische auto's nam toe met 327 stuks. Dat is iets meer dan gemiddeld vorig jaar. Opvallend is dat het aantal Nissan Leafs afnam. Dit is een fenomeen wat we eerder ook al zagen bij hybride auto's. Na 3 jaar komen de auto's niet meer in aanmerking voor lagere bijtelling en worden ze massaal ingeruild. Omdat de vraag naar dat soort auto's zonder lage bijtelling gering is, gaat een groot deel naar het buitenland, waar weinig aanbod van gebruikte elektrische auto's is.

Met het aflopen van de subsidieregeling voor schone lichte bedrijfswagens is de verkoop van die voertuigen in januari ingezakt. Er werden slechts 9 (semi-)elektrische lichte bedrijfswagens geregistreerd. Staatssecretaris Mansveld heeft maandag echter een nieuwe regeling aangekondigd. De belangstelling voor de oude regeling viel tegen. Die regeling gold alleen in gemeenten met een milieuzone. De nieuwe regeling geldt straks ook in buurgemeenten van gemeenten met een milieuzone.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten