zondag 12 april 2015

Nog steeds veel export van gebruikte elektrische auto's

Uit een bericht op Zerauto komt naar voren dat er nog steeds subsidie op elektrische auto's naar het buitenland lekt. Nieuw gekochte elektrische auto's verdwijnen vaak al snel als occasion naar het buitenland. Maar liefst 12% van alle elektrische auto's gaat als occasion weer de grens over. Meer dan de helft daarvan was nog geen jaar oud.

Dit is vooral een gevolg van het gevoerde beleid. De stimulering voor elektrische auto's is vooral gericht op leaserijders. Als een leasewagen tussentijds of na afloop van het contract echter verkocht wordt, is er in Nederland weinig vraag naar en verdwijnt de auto vaak naar het buitenland. Vooral in Noorwegen is de belangstelling groot. Daar betaal je met een elektrische auto geen tol, krijg je direct een parkeervergunning en mag je over de busbaan files voorbij rijden. Daardoor hebben Noren wel graag een tweedehands EV. Behalve Noorwegen zijn ook Duitsland en Rusland grote afnemers.

Voor de zomer stuurt de staatssecretaris een nieuwe autobrief naar de tweede kamer, waarin ook aandacht zal zijn voor export.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten