woensdag 15 april 2015

CBS: hybride auto's rijden veel kilometers

Uit een persbericht van het CBS komt naar voren dat hybride en elektrische voertuigen relatief veel kilometers afleggen. De titel van het bericht gaat er over dat het aantal hybride auto's nog steeds stijgt. Dat was al eerder bekend.

Wat mij opviel, was wat er verder in het bericht stond over het aantal kilometers wat auto's met verschillende aandrijvingen aflegden. Hybride en elektrische auto's blijken meer kilometers af te leggen dan benzine-auto's en zelfs meer dan auto's met overige aandrijving (m.n. LPG en CNG). Nu is het de verwachting dat veel elektrische auto's helemaal niet zo veel kilometers afleggen (vanwege de beperkte range), dus het lijkt er op dat hybride auto's vooral voor die hoge gemiddelde afstand afhankelijk zijn.

Dat hybride en elektrische auto's relatief veel kilometers afleggen is goed nieuws omdat het betekent dat stimulering van hybride en elektrische aandrijvingen niet alleen ertoe leidt dat mensen dat soort voertuigen aanschaffen, maar dat ze ook daadwerkelijk gebruikt worden. Dat betekent dus weer dat er zo ook echt een significante verlaging van de uitstoot van CO2 en vervuilende stoffen kan worden bereikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten